Miroslav Kubec: V Puppu cílím na domácí kuchyni a cukrařinu

Grandhotel Pupp, který je dominantou nejenom Karlových Varů, získal do svých řad špičku v oboru! Je jím stávající prezident Asociace kuchařů a cukrářů Miroslav Kubec, který má více jak třicet let zkušeností s vedením provozů špičkových hotelů. Spojením těchto dvou znělých jmen nastupuje nová éra přístupu k poctivé gastronomii v rámci luxusních hotelů.

Čím vás oslovila nabídka pracovat jako F&B manažer v karlovarském hotelu Pupp?

Oslovila mě možnost spočívající v profesním růstu. Jsem přesvědčen o tom, že svými zkušenostmi dokážu být platným členem týmu, a moc se na práci v Puppu těším. Rád pracuji s lidmi a předávám jim své poznatky. I v mých předešlých zaměstnáních včetně hotelu InterContinental Prague jsem do provozu restaurace zasahoval a řídil její chod.

Od každého nově příchozího šéfa se očekává svěží vítr do plachet. Jaké změny chystáte v provozu nastolit?

Zatím se stále rozkoukávám, jeden měsíc je krátká doba, ale podařilo se mi dokončit kompletní změnu snídaní, včetně nového inventáře. Nyní je pro mě tou největší výzvou Karlovarský filmový festival. Bude to pro mě nová zkušenost, na kterou se těším.

V oboru podnikáte řadu let. Měl jste možnost sledovat práci svých předchůdců. Kdo byl podle vás nejvýraznějším manažerem či šéfkuchařem v Puppu?

Já jsem přesvědčen, že každý zde něco zanechal, a určitě mi nenáleží hodnotit práci svých předchůdců. Pupp je v mém vědomí zapsán jako jeden z nejlepších 5hvězdičkových hotelů v Česku. Nyní je na mně a současném vedení, abychom v doposud udělané práci pokračovali a snažili se, aby zde i po nás zůstaly jen dobré stopy.

Co si v současné době kladete za hlavní cíl?

Je potřeba stabilizovat tým, nastavit nová pravidla a cíle. Budeme se soustředit na spokojenost hostů a jejich nadšení se do hotelu vracet.

V čem spatřujete silné stránky Grandhotelu Pupp oproti místním konkurenčním hotelům?

Jsme krásný hotel s bohatou historií, budeme se snažit pracovat na kvalitní domácí kuchyni a cukrařině. Prvním majitelem byl cukrář, proto by byla škoda nezačít z historie těžit.

Chystáte i nějaké personální změny?

Na to je příliš brzy. Nesnažím se udržet si svou pozici tím, že vyházím stávající personál a obklopím se svými lidmi. Chtěl bych přivést stávající kolegy na svou stranu a ukázat jim, co očekávám. Čas ukáže, zda se nám podaří táhnout za jeden provaz.

Text: Jaroslava Chudá

Foto: AKC ČR