Nové Návštěvnické centrum Becherovky v Karlových Varech

Jan Becher Pernod Ricard začátkem července slavnostně otevřel moderní Návštěvnické centrum Becherovky v Karlových Varech, které vzniklo nákladnou rekonstrukcí bývalého Muzea Becherovky.

Velkou slavnostní akci moderoval Libor Bouček, který přivítal generální ředitelku JBPR Miroslavu Simovou a další hosty z řad vedení společnosti. Největší pozornost na sebe ovšem strhával Bohuslav Pich – vedoucí výroby Becherovky a jeden z pár lidí na světě, který zná její tajný recept.

„Osobně jsem do této budovy Becherovky poprvé vstoupil ve svých patnácti letech, tenkrát ještě jako student – brigádník. Proto dovedu posoudit, jak velikým rozvojem a úspěchy za 45 let firma Jan Becher prošla. Jsem hrdým členem týmu a je mi velkou ctí, že mohu přestřihnout tuto pásku a symbolicky provoz Návštěvnického centra zahájit,“ prohlásil pan Pich při přestřihávání pásky.

Recept na Becherovku zná málokdo. Na lístek ho napsal anglický lékař Kristian Frobrig a později jej upravil Josef Becher. Bylinný likér se míchá stejným způsobem od roku 1807 a tajný recept je uchováván v trezoru. „Každý pravděpodobně pozná, že tam je skořice a fajnšmekři možná ucítí i hřebíček. Víc vám ale neprozradím,“ odvětil pan Pich.

Foto: Jan Becher Pernod Ricard