Dallmayr: nový bar restaurant v Mnichově
Ve svém mnichovském obchodním domě s delikatesami, dvouhvězdičkovou restaurací a bistrem otevřela firma Dallmayr nový Bar & Grill restaurant v přízemí, který je otevřen denně od 8 do 23 hodin. Nový koncept restaurace o 130 m2 se soustřeďuje na nabídku ryb, ústřic a dalších mořských plodů, vína a šampaňského.
Na jídelním lístku jsou klasická jídla jako je bujabéza a variace na uzeného lososa, ale i novinky jako je sashimi z morčáka nebo hřebenatka s mandarinkou, vlašským ořechem a celerem. Na japonském grilu Robata připravují hostům minutky z humra, hřebenatky, tresky apod. Pro rychlou snídani se nabízejí šťávy, smoothie, croissanty a sendviče. Historické prostory se spojují s moderním duchem. Inspirací pro vybavení byly prvky z původní prodejny z r. 1910, které se opět uplatňují v interiérovém designu. Robustní bar z cínu, zrcadlové plochy a obklady citují tuto epochu a zároveň se umělecky přenášejí do současné doby. Pozornost upoutá nový bar obložený ručně zhotovenými keramickými obklady v tyrkysové barvě, připomínající rybí šupiny. Lavice jsou potažené zelenou usní a spolu s materiály jako mramor a dřevěné obložení stěn navozují jedinečnou atmosféru. Tradiční rodinná firma Dallmayr má víc než 300 let starou historii. Její tržby dosahují kolem 900 mil. EUR. V současné době zaměstnává na 3 500 pracovníků v 16 zemích světa.
Foto: Dallmayr