I káva připravená doma může chutnat skvěle – kávové kurzy doubleshot vás naučí její správnou přípravu

Většina z nás má pití kávy spojené s příjemnými okamžiky, ať už je to posezení s přáteli nebo doma s rodinou. A přitom právě doma se většinou odbudeme “jen” kávou rozpustnou či turkem U toho ale často chybí potěšení ze samotného nápoje a užíváme si jen tu chvilku klidu. Společnost doubleshot proto nabízí řadu kurzů, díky kterým se naučíte připravit si špičkovou kávu doma. Poznáte, že samotná příprava je příjemnou součástí kávového rituálu, a že když jí věnujete péči, budete každý den moci pít skvělou kávu ve vlastním křesle. Pokud vás příprava nadchne, můžete pokračovat třeba na kurzech pro profesionální baristy.

V nabídce doubleshotu najdete nejen kurzy domácí přípravy espressa a filtrované kávy, ale také kurzy pro profesionální baristy. Vede je dlouholetá baristka doubleshot Tereza Balá, kterou můžete znát z kaváren Můj Šálek kávy, Místo nebo Alza Café.

Připravte si skvělou kávu v pohodlí domova

Pro nadšence klasicky doubleshot nabízí kurz Základy přípravy domácího espressa. Kurz je určený laikům, kteří se chtějí naučit připravit si dobré espresso. Profesionální baristka v tříhodinovém workshopu naučí, jak pracovat s mlýnkem, jak používat tamper (pěchovadlo) nebo jak správně napěnit mléko. Nic už pak nebrání tomu pozvat pár přátel na vynikající domácí cappuccino.

https://www.doubleshot.cz/kavove-kurzy/zaklady-pripravy-domaciho-espressa, cena za kurz je 2000 Kč.

Milovníci kávy filtrované mohou vyzkoušet workshop Základy přípravy filtrované kávy doma. Neznalí mohou namítnout, že u filtrované kávy není co se učit, ale i její příprava má své zásady a pravidla. Správným postupem lze získat vynikající kávu, kterou si rádi připravíte znova a nepotřebujete na ní žádné drahé či objemné vybavení. Na kurzu si můžete několik metod přípravy vyzkoušet, abyste zjistili, která vám vyhovuje a ze které vám káva chutná nejvíce. Tento kurz trvá 3 hodiny a lze ho najít na https://www.doubleshot.cz/zaklady-pripravy-filtrovane-kavy-doma, cena za kurz je 2000 Kč.

I profesionálové si v doubleshotu přijdou na své

Začínající baristé nebo třeba manažeři kavárny jistě ocení jednodenní kurz pro začínající profesionály kavárenského oboru – Základní baristický kurz. Osvojíte si zde základy a zjistíte, že káva může mít mnoho chutí a vůní, dozvíte se, co všechno je pro její přípravu důležité (voda, mlýnek, skladování kávy) a to hlavní, kávu si samozřejmě vyzkoušíte připravit sami. Kurz je možné zakončit mezinárodně uznávanou zkouškou SCA Barista Foundation.

 https://www.doubleshot.cz/kavove-kurzy/zakladni-baristicky-kurz, cena kurzu je 4 200 Kč.

Pokročilý baristický kurz je určen baristům, manažerům kaváren či absolventům Základního baristického kurzu, kterým prohloubí dosavadní znalosti. Tento kurz se detailněji zabývá faktory ovlivňující kvalitu kávy, základní degustační technikou – cuppingu. Věnuje se také latte artu a dozvíte se, jak zefektivnit práci za kávovarem. Tento kurz lze zakončit mezinárodně uznávanou atestací SCA Barista Intermediate. https://www.doubleshot.cz/kavove-kurzy/pokrocily-baristicky-kurz, cena kurzu je 5 900 Kč.

Všechny kurzy probíhají ve speciálním tréninkovém centru v Karlíně (Křižíkova 105) a ty základní stihnete večer po práci, a mohou tak být i příjemným odreagováním po pracovním dnu. Termíny najdete vždy na několik měsíců dopředu na stránce vybraného kurzu na www.doubleshot.cz/kavove-kurzy.