Kozel se usadil u Beránka
Další přírůstek hospod z konceptu Velkopopovického Kozla si vybral slavnou adresu. Kozlovna Tylák totiž sídlí v budově hotelu Beránek, který svého času patřil mezi největší a nejrenomovanější hotely v Praze, a jeho restaurace se pyšnila vyhlášenou kuchyní. Nová Kozlovna by ráda tuhle pověst znovu oživila a ještě přidala něco navíc – špičkově ošetřeného Velkopopovického Kozla 11 čepovaného z pivních tanků.
Tylovo náměstí na pražských Vinohradech je jednou z nejrušnějších lokalit hlavního města, ve které je i několik hotelů. Většina z nich ale kromě snídaní nenabízí klasickou restauraci, a tak se Kozlovna od počátku stává křižovatkou pestrých gastronomických požadavků hostů. Nejen z domova, ale i z ciziny.
„Když jsme se do konceptu Kozlovny pouštěli, měli jsme ale na mysli především tradice. Tradice, které jsou staré hodně přes sto let a patří k nim zejména nejvyšší úroveň restauratérství reprezentovaná tehdejším hotelem Beránek,“ vysvětluje Gustav Svoboda, jeden ze spolumajitelů. „Když jsme se seznámili s historií hotelu a tradicemi kolem celého náměstí, nebyla jiná volba. Vyšel nám z toho nejlépe právě koncept Kozlovna odkazující na tradice, řemesla, poctivou práci a odměnu po ní.“
Kozlovna Tylák je v přízemí hotelu Beránek tam, kde ještě nedávno sídlili bankovní úředníci. Prostory prošly generální rekonstrukcí doslova od podlah až po stropy. Netradiční je linie francouzských oken takřka přes celou délku restaurace, díky speciálnímu mechanismu se v případě hezkého počasí může proměnit v rozlehlou zahrádku.
Interiéru dominují prvky a originální detaily, od masivních stolů s kovovými kopýtky, přes velký kozlí reliéf a sochu kozla, symbolu pivní značky, až po rozměrný výčep zasazený do dřeva. Největší ozdobou jsou pivní tanky umístěné v prostoru. „Nejsou ale jen na ozdobu, jsou plně funkční a díky dvouplášťové technologii je pivo z nich v ideální teplotě a kvalitě. Právě jejich umístění přímo mezi hosty určitě pomůže zvýšit celkový zážitek hostů z návštěvy Kozlovny,“ vyzdvihl hlavní přednost Pavel Svoboda, manažer rozvoje klíčových zákazníků Plzeňského Prazdroje.
V Kozlovně sází na tradiční českou kuchyni, ale na jídelním lístku nechybí ani nabídka mezinárodní kuchyně. K tomu čepují tankového Velkopopovického Kozla 11, Velkopopovického Kozla Černého, Velkopopovického Kozla Nefiltrovaný ležák, nealkoholické pivo Birell a jablečný cider Kingswood.
