Kuchyně snů

Oslovili jsme firmy vyrábějící nebo prodávající profesionální kuchyňské spotřebiče, aby nám ukázaly svoje vlajkové lodě. Z výrobků jsme sestavili pomyslnou kuchyni snů. Podívejte se, co dnes technika všechno dokáže. A také kolik stojí.

Průchozí myčka

CLASSEQ Hydro 857

Pro různé stupně znečištění nabízí dva mycí programy s délkou trvání 1,5 a 3 minuty. Tím lze docílit výborných výsledků i u odolného znečištění. Mycí program se spouští automaticky dovřením krytu (haubny).  Díky velkorysé zásuvné výšce 410 mm mohou být v myčce Hydro 857 umyty gastro nádoby a kuchyňské nádobí. Myčku lze (a to také v rohovém provedení) zabudovat ke stolům a tím zajistit vyšší mycí výkon a současně vyhovující pracovní podmínky.

Cena: 74 900 Kč bez DPH, www.classeq.cz

Classeq-Hydro-857-1

Plynový sporák s otevřenými hořáky, tálem a troubou

Fagor CGF9-121-I

Sporák z řady 900. Dva otevřené hořáky (4 kW a 8 kW) s bezpečnostním ventilem a termočlánky, věčný plamínek pro zapalování, litinové rošty a hořáky, rozměr roštu 425 x 350 mm, sběrný tác pro zachycení tuků,  pevný tál o výkonu 11000 kcal/hod  a s rozměrem 840 x 695, litinový, pálené cihly zajišťující rovnoměrné rozložení teploty, piezoelektrické zapalování, vyjímatelný kruh o průměru 260 mm, trouba pro GN 2/1 nerez, hořák z nerez oceli, výkon 800 kcal/hod, věčný plamínek a termočlánek, termostatické ovládání (130 až 350 °C ) a neutrální skříňka.

Cena: 107 000 Kč bez DPH, www.fagorgastro.cz

fagor-cgf9-121

Parní konvektomat Retigo Blue Vision 611 v sestavě s holdomatem

Nejvyšší modelová řada konvektomatů Retigo Vision. Ovládání probíhá přes dotykový panel. Všechny modely jsou v základní sestavě vybavené funkcemi automatického mytí a Easy Cooking, klapkou pro odvod páry a čtyřbodovou teplotní sondou. Velikost 611 je ideální pro provozy s kapacitou 51-150 jídel denně. Rozměr gastronádob je GN 1/1 (530×325 mm). K velikosti 611 je možné přikoupit široké příslušenství – různé druhy nerezových podstavců, digestoř Vision Vent, apod. Model 611 lze postavit do sestavy s dalším konvektomatem či regenerátorem (udržovací skříní). Systém vývinu páry je nástřikový nebo bojlerový. Tepelným zdrojem je elektřina nebo plyn. Ideální je v kombinaci s holdomatem. Při teplotě 65 – 75°C dokážete za pomoci hold-o-matu udržovat nejrůznější druhy masa po dlouhou dobu teplé a připravené k okamžitému servírování.

Cena: 188 750 až 214 750 Kč bez DPH (záleží na typu), holdomat s teplotní sondou je za 88 900 Kč bez DPH, www.retigo.cz

 combi+holdomat

Multifunkční šoker

NEO

NEO je víceúčelové zařízení nahrazující několik jednotlivých přístrojů: šoker, udržovací skříň pro NT vaření a kynárnu. Má přednastavené režimy zchlazování/zmrazování, udržování, NT vaření, rozmrazování, kynutí a možnost kombinování režimů: NT vaření – zachlazení/zamrazení, NT vaření – HOLD, akustická signalizace konce procesu, odložený start a možnost vytvoření vlastních programů. Šoker má výkon zchlazení: 25kg/90 min. (dle produktu) a výkon zmrazení: 16kg/240 min. (dle produktu). Má teplotní vyhřívanou vpichovou sondu a automatický přechod do cyklu konzervace (udržování teploty).

Udržování/NT vaření má nastavení teploty od 30-130°C. Stroj má 7“ barevný LCD-TFT display, vnitřní lehce vyjmutelné vsuny 9 x 1/1 GN (rozteč 60 mm), komoru z nerez oceli AISIS 304 s hygienickými zaoblenými rohy, ta je přizpůsobena pro snadné čištění a odvod kondenzátu do sběrné nádoby.

Cena od 224 000 Kč bez DPH, www.gamaholding.cz

 

Pultová nerezová mraznička

Vestfrost HF 506

Pultová mraznička s plným víkem v nerezovém provedení, je vybavena zámkem a osvětlením chladicího prostoru, statické chlazení, dělicí přepážka, odtok vody, kontrolní dioda – přívod elektrické energie, chod kompresoru, chladivo R600a, napětí 230 V / 50 Hz, objem: 464 l, příkon: 190 W, mrazicí kapacita: 21 kg / 24 hod, chladivo: R 134a / 0,106 kg, vnější rozměry Š x H x V: 156 x 69,5 x 85 cm.

Cena: 16 080 Kč bez DPH, www.nosreti.cz

 Vestfrost HF506 ST

Univerzální zařízení na vaření

VarioCooking Center Multificiency 112L

Díky oběma svým nádobám nabízí toto zařízení nejvyšší míru flexibility jak ve výrobě, tak i v oblasti à la carte a díky svému vysokému objemu (50 litrů) současně poskytuje dostatek plochy na pečení a kapacity na vaření i v době největšího provozu. Ergonomicky optimalizovaná výška dna nádoby mimoto usnadňuje dlouhé procesy restování na rozdíl od stejně velkých nebo větších sklopných pánví nebo multifunkčních varných zařízení.

Zatímco se v jedné nádobě vaří těstoviny, v druhé se připravují steaky. Další kapacitu zajišťuje funkce vaření přes noc, která bez nutnosti sledování umožňuje přes noc přípravu pečení nebo fondů. Integrovaný inteligentní řídicí systém zajišťuje dokonalé výsledky vaření. Nudle jsou na konci doby přípravy automaticky vyjmuty z vody, zařízení se samo přihlásí, když je potřeba obrátit minutky, a reguluje teplotu s přesností na sekundy, takže tekutiny nikdy nepřetečou a pokrm se nepřipálí.

Cena: od 300 000 Kč bez DPH (ceny se liší dle specifikace), www.frima-online.com

VarioCookingCenter112L_Food