Moravia Team je mistrem Evropy v přípravě pokrmů z kapra

Moravia Team ve složení Karel Drápal a Jan Jakeš, členové AKC ČR, pobočka Severní Morava a Slezsko, vsadil na prvky moravské kuchyně a stal se mistrem Evropy v přípravě pokrmů z kapra.

Dne 22.9.2013 proběhlo Mistrovství Evropy v přípravě pokrmů z kapra v polském městě Skoczów, kterého se zúčastnili Karel Drápal a Jan Jakeš, členové AKC ČR, pobočka Severní Morava a Slezsko.

Soutěž je vypsána pro dvoučlenné týmy. Zadáním je připravit pět porcí soutěžního pokrmu v limitu 90 minut. Týmy zde obdrží živého kapra a začínají tedy  úplně „od píky“ – zabitím, kucháním a filetováním ryby.

Soutěž se koná na malebném starém rynku města Skoczów. Je součástí již jedenáctého ročníku regionálního dne rybářství, spolufinancovaného z fondu Evropské unie. Nad celou akcí převzal záštitu ministr zemědělství  Polské republiky.

Celý den zde probíhal kulturní program a prezentace společností, sdružených v regionální skupině s názvem Žabí kraj. Spolupořadatelem Mistrovství Evropy v přípravě pokrmů z kapra jsou kolegové z Polské asociace kuchařů a cukrářů. Předsedou hodnotící jury zde byl Carlos Gonzáles-Tejera.

Moravia Team ve složení Karel Drápal a Jan Jakeš, členové AKC ČR, pobočka Severní Morava a Slezsko, vsadil opět na prvky moravské kuchyně. Protože před soutěží usilovně trénovali a promyslili si strategii přípravy, v soutěžním klání se jim poměrně vše dařilo. A tak po skončení soutěže napjatě očekávali vyhlášení výsledků: obhájí titul či ne?

A při vyhlašování na pódiu se ale opět radovali! První místo: Moravia Team, Česká republika, AKC ČR, pobočka Severní Morava a Slezsko. Druhé místo: tým Polska, třetí místo. tým Slovenska.