Nebojte se bezlepkového vaření

Asociace školních jídelen České republiky Vás zve na odborný seminář „UMÍME TO BEZ LEPKU“ – Příprava stravy pro bezlepkovou (BLP) dietu. Seminář, který se koná 27.12.2022 v Trutnově je určen pro pracovníky připravující BLP stravu ve školských zařízeních.

Proč se kurzu zúčastnit:

  • Dětí s bezlepkovou dietou je v ČR téměř 10 tis.
  • Chtějí také chodit na obědy se svými kamarády a Vy jim to můžete ulehčit.
  • Naučte se s námi, jak na bezlepkovou dietu.
  • Kurzem Vás provedou zkušené lektorky – nutriční terapeutky.

Kurz obsahuje informace z oblasti přípravy stravy podle principů BLP diety, tzn. znalosti a dovednosti potřebné ke zpracování potravin a přípravě pokrmů technologickými postupy zajišťujícími stravu v souladu s BLP dietou a platnými výživovými doporučeními pro příslušnou stravovací kategorii v běžném provozu školní jídelny. Naučíte se charakterizovat celiakii, popsat jednotlivé složky stravy a potraviny vhodné/nevhodné ve vztahu k onemocnění, doporučit vhodné a nevhodné potraviny a mnoho dalšího.

 

Další informace a přihlášku do kurzu najdete zde na webu asjcr.cz.