ProWein 2018 se chystá na mezinárodní setkání špiček oboru
V termínu od 18. do 20. března se uskuteční další ročník veletrhu ProWein. Více než 6.600 vystavovatelů z celého světa opět jednou dopřeje tomuto mezinárodnímu specializovanému veletrhu vína a lihovin vyprodané výstavní pavilony. Zastoupené jsou všechny relevantní vinařské regiony světa, aby podaly komplexní přehled přes nabídku vín celého světa, k nimž se přičte ještě výběr přibližně 400 specialit z oblasti lihovin.
Mezi nováčky veletrhu je například společná expozice japonské vlády na téma sake nebo velká expozice s nejrůznějšími ovocnými pálenkami z Maďarska. Velmi trendovému a u návštěvníků veletrhu ProWein velmi oblíbenému tématu „Craft“ – produkty z mikrovýroben – je věnovaná nově koncipovaná specializovaná přehlídka „same but different“. Své produkty, například lihoviny, pivo a cider, zde představí zhruba 50 vystavovatelů. Celá přehlídka se proto stěhuje do haly 7.0, takže pro veletrh ProWein bude k dispozici další hala. Také fizzz craft Lounge nakladatelství Meininger Verlag, hotspot pro barmany, se stěhuje do haly „same but different“, takže mezinárodní scéna barů a gastro-oboru zde najde perfektní prostředí.
Širším a komplexnějším se stává obor „bio“ v hale 13 veletrhu ProWein. Odborní návštěvníci zde najdou všechny důležité bio-svazy z Německa, Itálie a Francie spolu s řadou individuálních vystavovatelů z celého světa. Také specializovaná přehlídka Organic World se pohybuje na vzestupném kurzu. Na ProWein 2018 se sem sjede přibližně 40 zahraničních vystavovatelů. Třešničkou na dortu bio-oboru je pak vhodně koncipovaná nabídka gastronomie – v tzv. Organic Lounge – a samostatný přednáškový prostor.
Rozšířená a mnohostranná nabídka bude k vidění také v hale 9, kde se nyní prezentují všichni vystavovatelé ze zámoří. Zde uvidíte nově především nabídky skupin například z Austrálie, Argentiny, Chile, Kanady, Nového Zélandu, Jižní Afriky nebo USA.
Mnoho zajímavých doplňujících nabídek pro vysoké nároky
V rámci veletrhu ProWein 2018 je opět připraven velmi zajímavý a bohatý doprovodný program: naplánovaná je spousta degustací v ProWein Fóru v halách 10 a 13, k nimž se přičítají i nesčetné akce přímo v expozicích jednotlivých vystavovatelů. Spektrum zhruba pětiset akcí sahá od národně orientovaných degustací až po prezentace sestavené napříč regiony původu, jako například degustační zóna mezinárodní vinařské ceny Mundus Vini. K tematickým highlightům patří i jedinečná Champagne Lounge se 40 tradičními výrobci šampaňského, a to přímo uprostřed zóny věnované šampaňskému, kde se představí dalších zhruba 150 značek. Specializovaná expozice „Packaging & Design“ doplňuje nabídku veletrhu ProWein a představuje aktuální trendy a výsledky vývoje v oblastí balení.
Další informace k veletrhu ProWein najdete na adrese: www.prowein.com.

Very much in line with its slogan “To Another Great Year” ProWein from 19 to 21 March 2017 is setting new standards. Specialists in the international wine and spirits sector will be met by more than 6,300 exhibitors from 60 nations, including all relevant winegrowing regions of the world – a total of 295 – plus a selection of some 400 spirits specialities. About half of all exhibitors come from France and Italy. Like other countries they are represented with all relevant wine regions – from the Abruzzi to Veneto and from Bordeaux to the Sud-Ouest. Other top exhibitor nations include Germany, the New World, Spain, Austria and Portugal. These are joined by numerous new discoveries like the Dos Hemisferios winery from Ecuador, Pico Wines from t