PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř
Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS otevřela na přelomu roku novou restauraci Talíř přímo v přízemních prostorách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague na Václavském náměstí. Nová restaurace, kterou vede zkušený šéfkuchař Denis Wágner, spojuje do unikátního konceptu styl servírování formou tapas a tradiční českou kuchyni, ve které hrají prim vždy čerstvé suroviny od pečlivě vybraných lokálních farmářů a dodavatelů. Design interiéru nové restaurace je dílem renomovaného designového studia Vrtiška & Žák.
Restaurace disponuje 130 místy k sezení ve dvou podlažích otevřených do společného prostoru s výhledem přímo na Václavské náměstí. Součástí konceptu tapas restaurace Talíř je také bar, který nabízí široký sortiment nápojů. Restaurace je otevřena každý den již od 7.00 hodin, kdy se formou bohatého teplého a studeného bufetu podávají snídaně, po 22 hodině se restaurace mění ve stylový bar, kde si hosté mohou při poslechu živých DJ vystoupení vychutnat široký výběr drinků a koktejlů.
„Talíř je náš vlastní koncept gastra formou českého tapas. Na malých talířkách a miskách se podávají malé porce toho nejpopulárnějšího z české kuchyně – třeba svíčková na smetaně s karlovarským muffinem, konfitovaná kachna se zelím a bramborovou plackou, nebo guláš se špekovým knedlíčkem apod. Hosté tak mohou najednou ochutnat ta nejoblíbenější jídla z tradiční české gastronomie. Vstup do Talíře je přímo z Václavského náměstí, takže do ní může přijít kdokoli z ulice,“ říká Lukáš Pytloun, generální ředitel sítě PYTLOUN HOTELS.“
Šéfkuchař Denis Wágner přichází do restaurace Talíř z pozice šéfkuchaře EuroAgentur Hotels & Travel, kde úspěšně zavedl několik restaurací. Předtím působil jako šéfkuchař nebo zástupce šéfkuchaře např. v pražském hotelu Ambassador Zlatá Husa, Clarion Congress Hotelu Praha a Aquapalace Praha nebo v restauraci Hotelu Königshof Garmisch poblíž Mnichova v Německu.
„V naší restauraci Talíř chceme vařit kvalitní českou kuchyni, která se bude lišit v servírovaní jednotlivých pokrmů podávaných formou tapas. Nebojíme se kombinovat současné kulinářské techniky s tradičním českým kuchařským uměním. Každý host je důležitý, tak jsme jídelní lístek sestavili tak, aby si každý host u nás vybral k jeho spokojenosti. V tapas restauraci Talíř klademe důraz na vždy čerstvé suroviny v maximální míře zakoupené od lokálních dodavatelů, se kterými dlouhodobě spolupracujeme,“ říká šéfkuchař Denis Wágner a dodává: „Hosty tímto srdečně zveme na kulinářský zážitek, jako je například punkevní siven z rybářství Skalní mlýn v Moravském krasu marinovaný v červené řepě s černým rybízem, koprem, grapefruitem a hořčičným semínkem nebo jelení kýta z Eko farmy Zelené údolí na Vysočině pečená na zelenině se šípkovou omáčkou na pastyňákovém pyré s kaštany a mnoho dalších zajímavých pokrmů.“
Foto: Talíř