Simia Sour – vítězný koktejl barmanské soutěže společnosti Hilton
Simia Sour je vítězný koktejl barmanské soutěže společnosti Hilton v rámci regionu Evropa, Střední východ a Afrika, Flavour & Flair 2020, namíchaný talentovanou barmankou Andreou Volajovou z Cloud 9 Sky Bar & Lounge, který se nachází na střeše hotelu Hilton Prague.
„Této soutěže se zúčastnilo 162 barmanů z celého regionu, proto je Andreino vítězství pro Cloud 9 Sky Bar & Lounge a Hilton Prague obrovským úspěchem. Koktejl Simia Sour si můžete nyní vychutnat v hotelech společnosti Hilton v regionu Evropa, Střední východ a Afrika, včetně Cloud 9 Sky Bar & Lounge na střeše hotelu Hilton Prague,“ komentuje úspěch české barmanky Markéta Šebková, marketingová manažerka Hilton Prague.
Inspirací pro koktejl Simia Sour byly pro Andreu tropické deštné pralesy a exotická divoká zvěř. Simia Sour je stejně jako ekosystém deštného pralesa dobře vyváženým koktejlem se směsí bylinek suchého ginu Monkey 47, osvěžujícím dotekem čerstvé citronové šťávy, brusinkové šťávy a pěny z vaječného bílku. Podává se protřepán s ledem ve sklenici Martini.
Foto: Hilton
Ingredience:
4cl Monkey 47 gin
4cl brusinkový džus
2cl čerstvá citronová šťáva
2cl cukrový sirup
5 lístků čerstvé bazalky
1cl vaječný bílek
3cl perlivá voda
Postup:
Přidejte gin Monkey 47, brusinkový džus, čerstvou citronovou šťávu, cukrový sirup a vaječný bílek do šejkru a dobře prošejkrujte bez ledu.
Poté přidejte do šejkru kostky ledu s pěti listy čerstvé bazalky a znovu prošejkrujte.
Do sklenice typu Martini nalijte 3cl perlivé vody.
Jemně nalijte obsah šejkru do sklenice přes perlivou vodu za použití dvojitého sítka.
Ozdoba:
Ozdobte dvěma kusy jedlých květin a dvěma listy bazalky.
