Veletrh FOR GASTRO & HOTEL pomůže s restartem pohostinství v Česku
Gastronomie a její přidružená odvětví patří mezi pandemickou krizí nejpostiženější obory podnikání a jejich podpora je pro další pozitivní vývoj nezbytná. Restartovat segment HoReCa pomůže i veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL. Ten se uskuteční ve dnech 7. až 9. října 2021 v prostorách výstaviště PVA EXPO PRAHA.
Veletrh FOR GASTRO & HOTEL je důležitou příležitostí pro tuzemské podnikatele a firmy z oboru pohostinství pro osobní setkání s odborníky, obchodními partnery i s veřejností. Také letos na podzim uvede novinky a technologie a přinese doprovodný program včetně odborného kongresu.
Nové, atraktivnější prostory
Jak naznačuje velký zájem mezi vystavovateli, také 11. ročník veletrhu přinese mnoho zajímavostí, novinek a podnětů pro podnikatele v pohostinství. Prezentovat se budou významné firmy ze sekcí technologie, hotelnictví, vybavení hotelů, nábytku, rezervačních technologií i zabezpečení podniků a mnoho dalších. Chybět nebudou ani speciality, potraviny a s nimi spojené ochutnávky. Přestože veletrhu FOR GASTRO & HOTEL tradičně patřila nedávným požárem poškozená Hala 1, letošní ročník se přesouvá do jiných prostor a bude ještě atraktivnější pro vystavovatele i návštěvníky. Konkrétně do Hal 4 a 5.
To s sebou přináší výhody nejen z hlediska pokročilejšího technického vybavení samotných hal a širších možností jejich využití, ale také z pohledu logistiky pohybu na celém veletrhu. Hala 4, do níž budou situovány gastro technologie, přímo navazuje na Vstupní halu II s Kongresovým centrem, v němž se první den veletrhu uskuteční odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL.
Hala 5, která je rozdělena do více sektorů, bude hostit v sekcích A a B odvětví hotelového a restauračního vybavení, zatímco sektory C a D budou věnovány samotné gastronomii, a to včetně programu Gastrotour pořádaného ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů. Komfortnější bude nové umístění pro návštěvníky akce také díky vstupu přes Vstupní halu II, která je umístěna v těsném sousedství parkoviště.
Chutný i praktický program
Veletrh přinese zajímavý doprovodný program, připravena bude například programová scéna novinek a trendů nazvaná GASTRO TOUR, nebudou chybět zajímavosti z dílny Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Nejvýznamnějším bodem doprovodného programu však bude odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL, který se bude konat v Kongresovém sále výstaviště v první den veletrhu 7. října.
Jeho tématem bude Druhý restart: Spolupráce a peníze v pohostinství. Kongresem bude rezonovat téma spolupráce oborových organizací při jednáních se státem. Profesionálům přijdou přednášet uznávaní odborníci, kteří poradí, jak fungovat v ekonomických otázkách, například financování podniku, nebo jak budovat stabilní tým personálu. Účastníci se také seznámí s případovou studií o QR platbách, díky nimž mohou podniky vydělat více. Dozví se i jak správně postavit byznys plán při otevírání nové restaurace a mnoho dalších informací klíčových pro úspěšné podnikání v současné době. Více informací na www.for-gastro.cz.
Foto: ABF