Velikonoční pečivo z vlastních pekáren obchodů Tesco se zdokonalenou recepturou Vám zpříjemní svátky
Pokud pečení příliš neholdujete nebo před svátky jednoduše nevíte, kam dřív skočit, vyrazte do obchodů Tesco. Letos se můžete těšit na ještě dokonalejší receptury vašich oblíbených velikonočních pečiv.
Velikonoční pečivo je v Tescu velmi populární, o čemž svědčí i prodejní čísla za loňský rok, kdy se prodej sladkého pečiva v období Velikonoc navýšil v řádu desítek procent. „Řídíme se heslem pečení nás baví, takže máme v sortimentu celou řadu velikonočního pečiva, které je o trochu náročnější na výrobu a tudíž ho u konkurence nenajdete. Jde především o velikonočního zajíčka, velikonoční rohlíček a velikonoční koláč. Dále máme jako jediní prémiové těsto s přídavkem medu. Zároveň se snažíme držet tradice, ke které neodmyslitelně patří mazance a jidáše,” uvádí Jaroslav Heptner, produktový specialista pro pekárenské výrobky společnosti Tesco.
Nová receptura pečiva z vlastních pekáren
Pro letošní Velikonoce přišli pekaři s novou recepturou. Navýšili recepturní dávku margarínu a cukru, do těsta přidali sušená vajíčka a syrovátku, u prémiového těsta krom másla přidali i med. Osvědčené tvary z kynutého těsta pekaři ponechali a zároveň letos představují bulku, která obsahuje více jak 12 % čokoládových kousků. „Víme, že zákazníci vyhledávají klasické velikonoční pečivo, které se od ostatních výrobků liší například přídavkem másla, medu, dostatečného množství mandlí nebo rozinek. Zákazníci jsou pro nás na prvním místě, proto jsme se jim snažili vyjít vstříc vylepšenou recepturou našich produktů,” doplňuje Jaroslav Heptner. Veškerá inspirace vychází z myšlenek celého pekařského týmu Tesca. Zákazníci se tak mohou těšit na ručně připravované a pečené mazance a další druhy velikonočního pečiva, jako dva druhy jidášů, velikonoční zajíček, velikonoční rohlíček, velikonoční koláč a a již zmíněná bulka s čokoládovými kousk. „Očekáváme, že hitem letošních Velikonoc budou máslové výrobky s přídavkem medu, tedy mazanec máslový s medem nebo velikoční rohlíček, který byl loni nejoblíbenější položkou, a tak jsme ho letos také obohatili právě o med. Zároveň máme radost z novinky, tedy z bulky s čokoládovými kousky.”
V Tescu se o Velikonocích peče až 4 x denně
Všechny výrobky připravují pekaři v pekárnách, které jsou umístěny přímo v obchodech Tesco, a to od navážení surovin, přes přípravu těsta, tvarování produktů až po samotné pečení. „Abychom zaručili maximální čerstvost, pečeme všechny produkty minimálně dvakrát denně. Krátce před svátky, přibližně 2–3 dny, pak dokonce třikrát až čtyřikrát za den,“ uvádí Jaroslav Heptner.
Velikonoční pečivo připravují pekaři ze dvou druhů kynutého těsta. Základem je česká mouka, cukr, sůl a droždí. První těsto obsahuje navíc margarín a vodu. Vyrábí se z něj jidáš šnek, jidáš esíčko, velikonoční zajíček, mazanec, velikonoční koláč a bulka s čokoládovými kousky. Ve druhém je pak veškerý margarín nahrazen máslem a do těsta je přidán med– z tohoto těsta pekaři tvarují máslový mazanec s medem a velikonoční rohlíček máslový s medem. Dozdobení samotných produktů je také velmi důležité. Jíme i očima, a proto pekaři v Tescu volí mandle a dekorační cukr, do koláčů pak přidávají tvarohovou náplň a meruňkovou marmeládu.
Všechny obchody Tesco budou mít o Velikonocích standardní otevírací dobu. Jedinou výjimku tvoří hypermarkety s nonstop provozem, které budou uzavřeny v neděli již ve 22:00 v úterý pak budou mít otevřeno od 7:00. Na Velikonoční pondělí pak zůstanou všechny naše obchody zavřené tak, jak nám to ukládá zákon. Důvodem je zákon, který reguluje otevírací dobu obchodů o sedmi státních svátcích. Kompletní sortiment velikonočního pečiva bude k dostání ve všech 47 hypermarketech Tesco s vlastní pekárnou, a to do neděle 16.4. Zákazníci si mohou velikonoční pečivo objednat také on-line prostřednictvím služby Tesco Potraviny on-line a nechat si jej dopravit až domů.