Vojtěch Petržela se stal nejlepším kuchařem v Česku!

V říjnu se na pražském Výstavišti PVA EXPO Praha odehrálo finále nejprestižnější kuchařské soutěže Kuchař roku 2019/2020 a nejlepším kuchařem České republiky se stal Vojtěch Petržela, kuchař/student. Na druhém místě se umístil Přemysl Douša, šéfkuchař z restaurace Sokolovna Průhonice. Třetí místo obsadil Tomáš Horák, Executive Chef de Cusine, Restaurace atelier Triton – Adria Hotel, Praha 1.

Na čtvrtém místě se umístili Jan Horák, sous chef in chargé, hotel Four seasons Prague, Martin Slavomil Kohout, šéfkuchař, Malešický mikropivovar, Martin Košárek, kuchař, LH Parkhotel Hluboká nad Vltavou, Martin Košťál, šéfkuchař, Valmer Gastro s.r.o., Ondřej Koráb, kuchař, v současné době bez zaměstnavatele, Jan Kutil, zástupce šéfkuchaře, Blackdog Group, Pavel Minář, šéfkuchař, LH hotels a resorts, Rodrigo Retamal, šéfkuchař, v současné době bez zaměstnavatele.

Finále probíhalo ve čtyřech studiích od pátku do neděle, kdy se mezi sebou utkalo celkem jedenáct finalistů. Každý z nich musel odborné komisi připravit 6 porcí tříchodového menu, kde musely být použity hlavní suroviny. Pro předkrm to byl sumeček africký, hlavní chod musel obsahovat telecí pečeni a ledvinky a minimálně jednu surovinu od Bonduelle (květák, mrkev duo, houby, hrášek, cizrna), pro dezert to byla čokoláda od společnosti Almeco. Dále musel být v menu použit čaj od společnosti Dilmah. Všechny pokrmy hodnotila odborná komise v sestavě Barbora Buršová, Miroslav Kubec, Jan Heřmánek, Marek Svoboda a Oldřich Pítra v čele s předsedou Tomášem Kourkem.

Gratulujeme všem kuchařům, kteří se zúčastnili finále soutěže Kuchař roku 2019/2020

Foto: AKC ČR – Michal Moučka