Food: Kvalitní potraviny, suroviny a polotovary pro chutné a zdravé vaření

Zdravý životní styl se stal nedílnou součástí nejen mnoha českých restaurací, ale také domácností. Lidé si chtějí chutné a zdravé jídlo ukuchtit i doma, a tak v posledních letech pomalu, ale jistě prostupují zásady zdravého vaření i do domovů Čechů. A nikde není psáno, že ty nejlepší české pochoutky se nedají připravit zdravě.

Trend zdravého životního stylu má již nepopiratelně své pevné místo i u nás v Česku. Lidé dlouhodobě přemýšlejí nad tím, co jedí, a uvědomují si, že zdravé stravování začíná již výběrem vhodných vstupních surovin. V tomto směru upřednostňují kvalitu před kvantitou, nebojí si za kvalitu připlatit a naopak poznávají, že co je dražší, nemusí být vždy lepší.

Pokud chcete mít jistotu, že své tělo krmíte nutričně plnohodnotnými potravinami, naučte se číst zadní strany obalů a vybírat producenty, kteří mají své řemeslo rádi a dělají jej s láskou k zákazníkům i tomu, s čím obchodují. „Dnešní moderní jídelna servíruje svým strávníkům moderní, chutné a rozmanité pokrmy. K tomu potřebuje kvalitního partnera – dodavatele, který jí dokáže nabídnout produkty ve velmi vysoké a především stálé kvalitě za přijatelnou cenu, inspiraci i poradenství. To vše na jednom místě,“ potvrzuje Jan Kratina z marketingového oddělení společnosti Bidfood.

A nesejde na tom, zda se jedná o maso, mléčné výrobky nebo o polotovary či mražené směsi. Díky pestrosti, variabilitě a široké paletě možných zdrojů je dnes totiž možné téměř cokoliv. Když seženete kvalitní maso a domácí zelí, můžete si připravit chutné a poměrně zdravé vepřo-knedlo-zelo. I svíčková se dá připravit ve verzi, která ušetří vaši postavu i zažívání, a už dávno neplatí, že polotovary nebo mražené potraviny nejsou nutričně plnohodnotné.

Dále čtěte v novém vydání Moderní Jídelna září 2018