TOP GASTRO & HOTEL již příští týden

Již 13. ročník tradičního gastronomického veletrhu TOP GASTRO & HOTEL se na Výstavišti v pražských Holešovicích představí návštěvníkům v termínu 21. – 24. února 2019.

Veletrh gastronomie TOP GASTRO & HOTEL je tradičně inspirací jak pro modernizaci a vybavení hotelů, ale i jiných ubytovacích a stravovacích zařízení. Nejen odborným návštěvníkům se představí vystavovatelé nabízející novinky ve vybavení do gastroprovozů jako například firma TeS, spol. s r.o. Chotěboř; RETIGO s.r.o.; s.r.o.; MALÁČ s.r.o., MAVA spol. s r.o., GASTRO PRODUCTION s.r.o. atd.

Hoteliéři zde naleznou inspiraci pro obnovu vybavení restaurací a hotelů například u firem BUKOTEC s.r.o. – gastronabytek24.cz; Care Trade s.r.o., DEK a.s.;  VECTOR INTERNATIONAL spol. s r.o.; Ille service spol. s r.o.; PAPILLONS a.s.; Care Trade s.r.o., atd.

Ucelenou nabídku doplní firmy zabývající se profesním oblečením jako například Profi Hadry s.r.o., kulturou stolování GASTRO HOLDING CANDOLA s.r.o., nebo potřebami pro kuchaře jako jsou třeba nože od firem Moskito s.r.o. či Dellinger s.r.o..

Ke gastronomickému veletrhu patří především ochutnávky exotických a nevšedních pokrmů a degustace dobrého jídla i pití. To vše veletrh TOP GASTRO & HOTEL 2018 návštěvníkům přináší.

NOVÝ KONCEPT „OCHUTNEJTE CESTOVÁNÍ“

„OCHUTNEJTE CESTOVÁNÍ“, samotný slogan napovídá, že návštěvníci veletrhu letos nově mohou očekávat zajímavé propojení s cestováním a turistikou. Každý den se v rámci doprovodného programu na pódiu představí kulinářské špičky, díky nimž navštívíme a především ochutnáme lahodné pokrmy napříč celým světem. Indonéské, Brazilské, Vietnamské, Izraelské, Italské a další mezinárodní speciality budou připravovat kuchaři zvučných jmen. Radek Příhonský, šéfkuchař, který se může pochlubit těmi nejlepšími referencemi, působil jako šéfkuchař a představitel české gastronomie pod záštitou Velvyslanectví ČR v Jihoafrické republice, v Indonésii, v Jakartě. Prezentoval českou gastronomii v Izraeli v Tel Avivu, v Palestině Ramallah, v síti českých restaurací v Izraeli Little Prague, v Dánsku v Kodani, v Londýně, v Itálii a v nejluxusnějších restauracích v ČR.  Další výjimečný kuchař, který představí a poutavě povypráví, co vařil prezidentům USA je Mirek Dušek.  Mirek emigroval v roce 1968 do USA. Začínal v New Yorku a procestoval s vařečkou celé státy a vařil i pro Jamese Cartera, Billa Clintona a  naposledy pro Baracka Obamu.  Velké zanícení, obrovská zkušenost, geniální patro a hlavně neskutečná  pokora, to vše je Mirek Dušek.

Návštěvníci si své chuťové pohárky mohou připravit na degustaci šnečích specialit, nebo Alsaského slaného koláče, který je kultovním jídlem nejen ve francouzských a německých restauracích, bistrech a hospůdkách. Vůni orientu připraví přímo Indická ambasáda. Vzpomínku na slunné letní dny příjemně naladí skvělá pesta a chilli omáčky od společnosti Zach´s pesto&chilli s.r.o., ale i francouzské delikatesy, turecké olivy a Kydonis olivový olej apod..

Ve společné expozici WineZone – TOP WINE, se pak návštěvníci mohou těšit na degustaci vín od tuzemských a zahraničních vinařů.

Veletrh TOP GASTRO&HOTEL, nad kterým převzali záštitu Ministerstvo zemědělství ČR, Potravinářská komora ČR, Agrární komora ČR, Asociace hotelů a restaurací ČR, Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Asociace číšníků ČR bude již tradičně probíhat v souběhu s 28. ročníkem středoevropského veletrhu cestovního ruchu HOLIDAY WORLD. Silná synergie v propojení cestovního ruchu, gastronomie a hotelnictví odkryje návštěvníkům přehlídku aktuálních trendů a novinek nejen v regionálních kuchyních a specialitách, ale také prezentaci gastronomie jako životního stylu.

Více informací o veletrzích se dozvíte na www.top-gastro.cz nebo www.holidayworld.cz .

Foto: Veletrh Top gastro&hotel