Nebojte se bezlepkového vaření

Asociace školních jídelen České republiky Vás zve na odborný seminář „UMÍME TO BEZ LEPKU“ – Příprava stravy pro bezlepkovou (BLP) dietu. Seminář je určen pro pracovníky připravující BLP stravu ve školských zařízeních. I celiaci se musí stravovat mimo domov a vy jim to můžete ulehčit. Naučte se s námi, jak na bezlepkovou dietu. Kurzem Vás provedou zkušené lektorky Bc. Kamila Chorvatová, Bc. Jana Zemanová a Bc. Hana Zenkerová v Karlových Varech a Mgr. Ilona Müllerová v Olomouci.

Seminář se koná ve dvou termínech

  • 10. 2022 v Karlových Varech
  • 11. 2022 v Olomouci

Kurz obsahuje informace z oblasti přípravy stravy podle principů BLP diety, tzn. znalosti a dovednosti potřebné ke zpracování potravin a přípravě pokrmů technologickými postupy zajišťujícími stravu v souladu s BLP dietou a platnými výživovými doporučeními pro příslušnou stravovací kategorii v běžném provozu školní jídelny. Naučíte se charakterizovat celiakii, popsat jednotlivé složky stravy a potraviny vhodné/nevhodné ve vztahu k onemocnění, doporučit vhodné a nevhodné potraviny a mnoho dalšího.

Další informace a přihlášku do kurzu najdete zde na webu asjcr.cz.