Nová éra gastronomie v hotelu NH Collection Prague Carlo IV

Spread the love

NH Collection Prague Carlo IV představuje své nové posily týmu. Radek Benetka získal pozici šéfkuchaře a  Food & Beverage ředitelem se stal Štěpán Dvořák.

Radek Benetka

Radek Benetka se k týmu NH Collection Prague Carlo IV připojil nedávno a jeho úkolem je kromě udržení vysoké kvality běžného gastronomického provozu v hotelu, který musí odpovídat nejpřísnějším nárokům světové klientely, příprava menu nové hotelové restaurace 1890 Restaurant & Bar, která se nachází v exkluzivním novorenesančním prostředí hotelu. Stará se také samozřejmě o další gastronomické provozy – banketovou kuchyni, snídaně, room service a bary.

Radek Benetka je známý svou pokorou ke kvalitním surovinám a důrazem na špičkovou, komplexní kvalitu jídla, které posílá na stoly.  Patří k uznávaným osobnostem ve svém oboru. Naposledy pracoval jako šéfkuchař hotelů Palace Art Noveau Prague, Holiday Inn Prague, zahajoval provoz hotelu Courtyard by Marriott Airport Prague, pracoval také pro hotel Renaissance Prague ve Villa Voyta jako zástupce šéfkuchaře. Zkušenosti si prohluboval i v zahraničí – Radisson SAS (Dublin, Vídeň, Edinburgh), Marriott Hotel Surfers Paradise Queensland, Courtyard by Marriott Hotel Petrohrad, kde jako šéfkuchař zahajoval provoz hotelu.

Jsem rád, že jsem mohl pro 1890 Restaurant & Bar se svým týmem připravit nové menu, které představuje inovativní jídla s nádechem české tradice, a pohrát si a přetvořit pokrmy do moderní podoby, dodává Radek Benetka.

Štěpán Dvořák

Novým ředitelem Food & Beverage v NH Collection Prague Carlo IV se stal Štěpán Dvořák.  Zašťiťuje tak celkový provoz F&B služeb včetně provozu restaurace, baru, room servisu, kuchyně, banketních a meetingových prostor. Hlavními prioritami pro Štěpána je posílení celého týmu s důrazem na pozdvihnutí úrovně servisu, zefektivnění provozu a implementace nových restauračních a banketových konceptů.

Štěpán Dvořák je zkušený profesionál v oboru gastronomie. Svoje zkušenosti získával například v hotelu Hilton Prague, kde postupně působil na různých manažerských pozicích přes banketního manažera až po zástupce manažera provozu. Poté stál u zrodu soukromého podniku El Asador Restaurant and Bar, který vedl po dobu téměř šesti let. Do NH Collection Prague Carlo IV přichází z hotelu Prague Marriott, kde byl zodpovědný za F&B oddělení a za vytvoření nového úspěšného restauračního konceptu a jeho uvedení na trh. Zároveň zde získal bohaté zkušenosti s rekonstrukcí hotelu a výraznou měrou se podílel na jeho znovuotevření.

Těším se, že využiji svoje zkušenosti k rozvíjení konceptu gastronomie v tomto skvělém hotelu. Mým cílem je zajistit, aby naši hosté měli nejlepší možný zážitek ze služeb, které hotel nabízí. Samozřejmě myslíme i na lokální klientelu, pro kterou připravujeme zajímavé hudební večery a sezonní nabídky, říká Štěpán Dvořák.

Foto: NH Collection Prague Carlo IV