Štědrovečerní menu bez stresu a shonu
Moderní doba proměňuje letité zvyklosti a životní styl. Přibývá tak například lidí, kteří se namísto stresu a shonu kolem přípravy svátečního menu, navíc mnohdy s nejistým výsledkem, rozhodnou zamířit na Štědrý den do vybrané restaurace. Vítáni budou v Červeném Jelenovi v centru Prahy, kde tým pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera připraví delikátní štědrovečerní menu. A navrch se zdejším legendárním vaječňákem rovnou ve dvou verzích! K tradičnímu vaječňáku s pravou madagaskarskou vanilkou a kvalitním rumem letos přibyl luxusní speciál se superprémiovým karibským rumem. Červený Jelen bude na Štědrý den otevřený od 12 do 22 hodin.
Štědrovečerní menu v Červeném Jelenovi:
PŘEDKRMY: Pečená foie gras s hruškovým chutney a grilovaným chlebem, Sušené hovězí Wagyu se zkaramelizovanými Nashi a domácími semínkovými krekry, Rybí polévka z candáta se smetanou, bramborami a kořenovou zeleninou, Hráškový krém s créme fraiche, mátovým olejem a ricottovými knedlíčky, Jelení parfait s cognacem, kumquaty, portským vínem a brioškou
HLAVNÍ CHODY: Candát s ryzlinkovou omáčkou, gratinovanými smetanovými bramborami, romanescem a konfitovaným fenyklem, Kančí salsiccia s černým lanýžem, lehkým bramborovým salátem s jablky, řapíkatým celerem a ředkvičkami, Telecí svíčková s lanýžovou kaší, pečeným pórkem, grilovanou barevnou mrví a merlotovou omáčkou, Uruguajský rib eye steak z vysokého roštěnce, dokrmovaný zrnem s chimichurri omáčkou, s bramborami granaille, červenou řepou, dýní a broccolini, Houbové soufflé & restovaný kotrč s parmesanovou omáčkou, konfitovaným jednostroužkovým česnekem, koprem, petrželí a bílou cibulí
KE SDÍLENÍ: USDA Prime Cowboy steak pro 2-3 osoby – steak z vysokého roštěnce s kostí, grilovací Špork omáčka, Degustace JIŽNÍ AMERIKA pro 4 osoby – Rib eye, tenderloin, flap steak, Chimichurri, koňaková a čipotlová omáčka, Degustace steaků WAGYU pro 3-4 osoby – Rib Eye Austrálie, Tenderloin Japonsko, Sirloin Japonsko, Chimichurri, koňaková a čipotlová omáčka. Všechna jídla z grilu jsou servírována s grenaille bramborami, červenou řepou, dýní a broccolini
DEZERTY: Perníkový dort s mléčnou čokoládou, jablky a skořicí, Makový dortík se švestkami, kalamansi, kumquat, Maracuja & čokoláda s mléčnou čokoládou, kakaovou sušenkou a makronkou, Pivní dort Klárky Řezníčkové s čokoládovým korpusem, oříškový krémem a redukcí z tmavého piva, Medovník s karamelem, bílou čokoládou, vlašskými ořechy, Pistáciová profiterolka s pistáciovým krémem a slaným karamelem
Foto: Červený Jelen